Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3557
Miercuri, 19 mai 2021
03:09:06

Minivacanta de 1 Mai deschide sezonul estival 2015, pe litoralul romanesc. Iata ce evenimente speciale au pregatit organizatorii! - 30 Apr 2015

 

Ca in fiecare an, minivacanta de 1 Mai devine un prilej de sarbatoare pe litoralul romanesc. Drept urmare si anul acesta, evenimentele organizate, dar si pachetele speciale pregatite pentru perioada  30 aprilie - 03 mai, etc. creeaza premisele favorabile atragerii unui numar semnificativ de turisti.

Potrivit Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunarii (ALDD) au fost pregatite pachete de cazare cu tarife speciale, in toate statiunile.

Totodata, cluburile se vor intrece in petreceri cu DJ internationali, centrele balneo - spa vor fi deschise, iar conditiile meteo se anunta a fi extrem de favorabile pentru prima plaja sau prima plimbare cu barca in Delta Dunarii, pe anul 2015! 

Iata ce evenimente au pregatit organizatorii, pentru minivacanta de 1 MAI:

Ca de obicei, sezonul incepe la 01 Mai, cu traditionala PARADA a LITORALULUI ROMANESC, organizata de Asociatia de Promovare Litoral – Delta Dunarii.

In intervalul orar 16:00-19:00, pe traseul Telegondola (parcare) – Mamaia – oprire 5’ la Club Bellaggio – Mamaia (pana la Butoaie) – retur – Hotel Oxford Constanta – Bd. Al. Lapusneanu (zona Dacia) – Bd. Tomis – oprire 15’ langa Primaria Constanta pentru dansuri grecesti si flash mob – Str. Traian – Str. Termele Romane – Bd. Elisabeta – oprire 20’ in Portul Tomis – retur din portul Tomis – Poarta 1 – Bd. Tomis – Str. Mircea cel Batran – Bd. Mamaia – Telegondola. Parada va reuni autobuze etajate, Carul prietenilor Facebook, motocicletele Seawolves, masinile retro de la Retromobil Club Constanta si masinile de drift de la Smart Driving Series. 

Mamaia – 30 Apr – 3 Mai 2015:

- Petreceri in cluburi si pe plaja (Fratelli, Le Gaga, Bellagio, Ego, Crema, Harlequin, Luv, Oha Beach, Kudos beach, Cafe del Mar, Princess, Papaya Beach, Rapana beach, Martinez, Tan Tan, Ammos Beach  etc)

- Festivalul de muzica electronica Sunwaves (30 Aprilie – 3 Mai)

- Concert Skrillex – Enigma Beach Mamaia

- The Mission 2nd of May: Luciano, Cesar Merveille, Ernesto Ferreyra, EZIKIEL, Felipe Valenzuela, Gianni Callipari, Julietta - Enigma Beach Mamaia

Navodari – 1 mai 2015: in Tabara Delfinul

- “Manifest – 1 Mai muncitoresc”, la ora 11:00: muzica patriotica cu Express Junior, Panoramik, Hai Noroc, Cornel de la Navodari, Universal si dansuri populare romanesti (Ansambluri de copii din Navodari) si bulgaresti (Ansamblul Casei de Cultura din General Toshevo-Bulgaria).

Eforie Sud – 1 mai 2015: in Parcul Primariei (Str. Progresului)

- Expozitie de antichitati “Targul colectionarilor Antica” 1-3 Mai, orele 8:00-20:00

Eforie Nord – 1 mai 2015:

- "Sailors Open Day” - Marina Eforie: eveniment cu tematica nautica ce include plimbari pe mare, degustare de vinuri, concert Trupa Veche

Mangalia – 1 mai 2015:

- “Yacht Party”- Marina Limanu, langa Mangalia: 200 de persoane care vor merge pe mare, impartiti in 3 serii, pe tot parcursul zilei de 1 Mai

- 1 mai Tunning fest (1-3 Mai) – Portul turistic Mangalia

Vama Veche – 1 mai 2015:

- Fisheye Fest (1-2 Mai): festival de arta si pescuit

Comuna Seimeni (langa Cernavoda) – 1 mai 2015:

- “Zilele Comunei Seimeni" (1-2 Mai), orele 16:30. Atmosfera va fi intretinuta in aer liber cu muzica populara romaneasca si muzica usoara internationala:Stefania Rares,Mariana si Mihai Calin ,Ilie Rosu,Ioan Alungulesei, Mariana Edulescu,Vasilica Bordianu,Veronica Geamanu,Georgel Nuca,Norica Enache,Nicolae Pavel,Daniel Caba,Raluca Ocneanu,Joli Bartha, Ansamblul de dansuri Audeo- Cernavoda,Formatia Shai Lai.

Autobuze etajate

In perioada 30 aprilie – 3 mai 2015, autobuzele etajate vor circula in program 10.00 – 20.00 zilnic, cu frecventa de 45 de minute, cu plecari din Gara.

Traseul este cel consacrat „Mamaia Estival”: Gara – Bd. Ferdinand – Str. Mircea cel Batran – Bd. Mamaia pana la capatul statiunii la Hotel Caraiman si retur pe Bd. Mamaia – Bd. Tomis – Bd. Ferdinand – Gara.

Biletele de transport se pot procura numai in autobuz, la pretul de 5 lei.

Telegondola Mamaia - In perioada 1-3 mai 2015, Telegondola va functiona zilnic intre orele 10.00 – 20.00. Tarif: 20 lei / persoana (o calatorie). Copiii sub 7 ani si persoanele cu handicap beneficiaza de transport gratuit.

DELTA DUNARII si JUDETUL TULCEA

Sulina – 1 Mai;  Serbarea campeneasca “ Lacramioare, lacramioare”

Comuna Cerna – 1 Mai;  „Co?ia din Cerna”, ora 10:00: concursuri de echitatie, degustari de produse traditionale, spectacole in aer liber, etc.

Comuna Greci – 2 Mai;  Maratonul Macinului

C.A Rosetti;  Ziua comunei C.A. Rosetti

 “Asociatia Litoral – Delta Dunarii deruleaza o ampla Campanie de promovare a statiunii Mamaia, ale carei rezultate incep deja sa se vada. Mamaia are grad de ocupare de aproape 100% din capacitatea de cazare deschisa, in weekend-ul 1-3 mai. Asteptam peste 35.000 de turisti pe intreg Litoralul, mai ales la Mamaia, Eforie si Vama Veche – 2 Mai. Pregatim evenimente de atractie si am promovat foarte bine aceste evenimente. Catalin Botezatu ne va insoti in Parada, ca ambasador onorific al Litoralului Romanesc. Continuam sa promovam Litoralul si Delta Dunarii si pe pietele externe, avem invitati din Turcia, Italia si Rep. Moldova. Lansam impreuna Litoral si Delta Dunarii 2015  si avem incredere ca vom avea un sezon foarte bun!“, a declarat Corina Martin, Presedinte Asociatia Litoral – Delta Dunarii.

 De 1 Mai ne asteptam la o zi  frumoasa in Delta Dunarii, cu mult soare, veselie, verdeata, multi nuferi, pasari si apa limpede. Preconizam ca ziua de 1 Mai va aduce Deltei un grad de ocupare de 100%. Toate locatiile turistice s-au pregatit cu diverse programe ce includ foc de tabara, formatii de dansuri traditionale si excursii. Suntem de parere ca turistii se vor simti foarte bine, iar iubitorii de Delta nu lipsesc de 1 Mai. Luna mai este, in general, luna cu cei mai multi turisti, e luna cea mai frumoasa din Delta Dunarii, datorita peisajului de neuitat; natura inverzeste si totul se reimprospateaza; e ca un taram salbatic, lasat de la Dumnezeu", a declarat si Daniel Ilusca, Presedinte Patronatul in Turismul din Delta Dunarii.

Senior editor Mihaela FRONIDa mai departe: