“Inima Reginei”, un succes memorabil, la Constanta!

Destinul extraordinar al Reginei Maria, un exemplu de integritate si generozitate care i-a inspira pe romani de-a lungul timpului, precum si spiritul unic al unor evenimente de mare anvergura si impact - Jubileul Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei (2009), Jubileul ASR Principelui Radu al Romaniei (2010), Jubileul Majestatii Sale Regelui Mihai al Romaniei (2011), imortalizate in imagini-document unice, au constituit un omagiu adus Reginei Maria, prin vernisajul defasurat la Constanta, miercuri 7 iunie a.c., la Centrul Multifunctional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, Constanta.

“Inima Reginei”, un succes memorabil, la Constanta!vernisaj inima reginei constanta

Acest lucru a fost posibil prin amabilitatea artistului Daniel Angelescu, fotograf al Casei Regale a Romaniei, care a pus la dispozitia publicului prezent la eveniment o serie de fotografii reprezentative, unele realizate de domnia sa, din arhiva Casei Majestatii Sale Margareta a Romaniei.

In cadrul vernisajului, s-au adresat publicului prezent Daniel Angelescu, fotograf al Casei Regale a Romaniei si Daniel Froni, presedinte al Aliantei Nationale pentru Restaurarea Monarhiei – filiala Constanta, care au dorit sa sublinieze importanta institutiei monarhiei pentru Romania, precum si rolul determinant avut in  faurirea statului roman modern.

vernisaj inima reginei constanta

Totodata, s-a vorbit despre iubirea poporului fata de Regina Maria, care a avut un rol important pe plan extern, in sustinerea intereselor Romaniei si a nazuintelor de intregire a tarii. La curtile europene unde calatorea in interes diplomatic, ea spunea „Vreau sa am o tara mai mare”.

vernisaj inima reginei constanta

A fost o regina foarte iubita de romani, fiind numita „mama ranitilor”, fiindca activa ca sora de caritate in spitalele militare, unde ajuta si incuraja soldatii. Ea a organizat spitalele si a pus pe picioare intregul sistem sanitar din Iasi, orasul unde, in Marele Razboi pentru Reintregirea Nationala, vreme de doi ani, si-au desfasurat activitatea regele si celelalte autoritati.

Expozitia foto-documentara a fost insotita de un moment cultural-artistic sustinut de Corala „Nihil Sine Deo” a Parohiei Daeni, din judetul Tulcea, condusa de parintele Alexandru Balaban, care au incantat publicul spectator cu o suita de interpretari.

vernisaj inima reginei  -corala Nihil Sine Deo daieni tulcea

foto: Daniel Radulescu

Pentru toti cei care nu au reusit sa ajunga la vernisajul „Inima Reginei”, acesta poate fi vizionat pana pe data 14 iunie a.c., la Centrul Multifunctional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, Constanta.

Pe aceasta cale, aducem multumiri organizatorilor acestui eveniment memorabil, si fara de care nu ar fi fost posibil, respectiv, Consiliul Judetean Constanta prin Centrul Cultural Judetean Constanta „Teodor T. Burada” in parteneriat cu Casa Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei Romaniei, reprezentata prin Daniel Angelescu in calitate de artist fotograf si Aliantei Nationale pentru Restaurarea Monarhiei, reprezentata de Daniel Nistor Froni - presedinte Filiala Constanta.

vernisaj inima reginei constanta