Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3585
Miercuri, 16 iunie 2021
16:45:05

Iata-i pe cei care si-au mentinut titlul de campioni nationali, in cadrul competitiei de tenis de masa, de la Cluj! - 25 Jun 2013

 

Sase sportivi cu sindromul Down au participat pentru prima data intr-un campionat national paralimpic.

Dacian Makszin, Petru Ifrosa si Gabriela Constantin au confirmat inca o data titlul lor de campioni nationali, castigand aurul la probele individual si pe echipe, in cadrul campionatului national de tenis de masa, care a avut loc la Cluj, sambata, 22 iunie.

 Dacian Makszin este primul sportiv care a calificat Romania la concursul de tenis de masa din cadrul Jocurilor Paralimpice si a inregistrat rezultate foarte bune anul trecut la Londra. Petru Ifrosa si Gabriela Constantin sunt, de asemenea, jucatori de tenis de masa de top, multipli campioni in concursuri nationale si internationale.

 Campionatul din Cluj a oferit sansa de a confirma profesionalismul sportivilor cu experienta, dar si de a identifica tineri sportivi cu dizabilitati care ar putea aduce o valoare adaugata echipei nationale paralimpice. Razvan Balan, in varsta de 20 de ani, din Bistrita, recent alaturat sporturilor paralimpice, este la prima sa participare la un campionat national si a impresionat deja ca fiind un jucator foarte bun, castigand proba pe echipe.

 Sase sportivi cu sindromul Down au participat in clasa 11 (pentru deficiente mintale), o premiera in cadrul unui campionat national paralimpic, inregistrand rezultate foarte bune.

 Aceasta a fost cea mai importanta competitie de tenis de masa a anului, reunind 70 de participanti care au luptat sa castige puncte (20 pentru fiecare meci castigat) ce vor conta pentru echipele nationale care vor reprezenta Romania in competitiile internationale, unde sportivii se califica pentru Jocurile Paralimpice.

 Campania nationala Sustinem adevaratii invingatori”, lansata de Olympus alaturi de Comitetul National Paralimpic (CNP), are scopul de a sprijini activ sportivii cu dizabilitati in lupta pentru victorii, in drumul lor catre  Rio de Janeiro, unde vor avea loc Jocurile Paralimpice din 2016.  Campania sprijina, de asemenea, eforturile CNP in a asigura accesul antrenorilor si sportivilor la concursurile nationale si internationale, precum si pentru a asigura accesul acestora la salile de antrenament si echipamentele sportive necesare, alaturi de programe de nutritie.

 "Dorim sa felicitam toti sportivii care au participat la campionatul national de tenis de masa de la Cluj. Vom fi aici pentru a ii sprijini in continuare, spre rezultate mult mai mari, precum si pentru a fi alaturi de Comitetul National Paralimpic in construirea uneia dintre cele mai competitive echipe paralimpice din lume", spune Ilias Pliatsikas, Director General Olympus.

 "Nu va puteti imagina bucuria celor sase sportivi cu sindromul Down, care au participat la concurs, atunci cand si-au vazut rezultatele si increderea pe care le-au dat-o. Acest entuziasm pe care il vedem, de asemenea, pe fetele sportivilor cu dizabilitati locomotorii, atunci cand participa la concurs, este mai mult decat suficient pentru a ne motiva in a da tot ce avem mai bun pentru a ii ajuta sa-si depaseasca limitele si dezvolta talentele”, a declarat Sally Wood-Lamont, pre??edinte al Comitetului Na??ional Paralimpic Roman.

StarPressDa mai departe: