Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3585
Miercuri, 16 iunie 2021
16:09:57

Festivalul International de muzica usoara pentru copii si tineri „Delfinul de Aur”- Navodari 2013 - 02 Jul 2013

 

Peste 50 de interpreti romani si straini din 20 de localitati din Romania, Turcia, Bulgaria si Republica Moldova se vor intrege in a-si dovedi calitatile artistice in cadrul Festivalului International de muzica usoara pentru copii si tineri „Delfinul de Aur”- Navodari 2013, care se va desfasura in zilele de 05 si 06 iulie a.c. Dupa o competitie care nu va fi deloc usoara,  cei mai buni se vor putea bucura de premii in valoare de 20.000 lei.

In perioada 05 - 07  iulie, se va desfasura cea de-a XI-a editie a Festivalului International de muzica usoara pentru copii si tineri „Delfinul de Aur”- Navodari 2013.

Evenimentul a fost initiat si organizat de catre Palatul copiilor Baia Mare, director Doina Bentu, reusind sa devina unul dintre cele mai imporante evenimente ale genului din Romania.

Parteneriatul dintre Palatul copiilor Baia Mare, Consiliul Local si  Primaria orasului Navodari a facut posibila realizarea celor zece  editii anterioare.

Organizatori ai Festivalului International de muzica usoara pentru copii si tineri „Delfinul de Aur”- Navodari 2013 sunt: Ministerul Educatiei Nationale; Consiliul Local si Primaria Orasului Navodari; Consiliul Judetean Maramures; Palatul National al Copiilor Bucuresti; Casa de Cultura „Pontus Euxinus „Navodari; Asociatia Delfinul de Aur Baia Mare si nu in ultimul rand Palatul copiilor Baia Mare - initiatorul si coordonatorul celor zece editii anterioare.

Partener al festivalului este Asociatia pentru Sprijinirea si Promovarea Filmului Romanesc.

Pentru a se asigura cele mai bune conditii de desfasurare a evenimentului, organizatorii au luat in calcul doua locatii pentru derularea evenimentului.

Astfel, in caz de timp nefavorabil, festivalul se va desfasura la Casa de Cultura „Pontus  Euxinus” astfel: Spectacol  concurs: 05 iulie incepand cu orele  14.00; Gala festivalului: 06 iulie incepand cu orele 16.00.

In cazul in care, timpul este frumos, festivalul se va desfasura la Teatrul de vara dupa urmatorul program: Spectacol  concurs:  5 iulie incepand cu  orele 19.00; Gala festivalului:  06 iulie incepand cu orele 20.00.

Important de mentionat este faptul ca, la aceasta editie a festivalului de interpretare participa 54  interpreti romani si straini din 20 de localitati din Romania, Turcia, Bulgaria si Republica Moldova  la categoriile de vârsta respectiv, prescolari, clasele I-IV, clasele V-VIII, clasele IX-XII.

Doua ansambluri coregrafice  au  realizat ilustratia coregrafica pentru 42 de piese din concurs:

  1. Ansamblul AS   al PNC Bucuresti – Coregrafi: Aura Ghica si Madalina Teodorescu
  2. Ansamblul  Galactic Dance  Baia Mare - instructor Madalina Mare si George Pop
  3. Invitatii speciali ai festivalului sunt Colectivul de dans “Versia”si Grupul vocal - coregrafic  “CLASS” de la Centrul Republican pentru Copii si Tineret “Artico ”-Chisinau,Republica Moldova
  4. Imnul festivalului - Muzica: Gabriela Sauciuc Cicone, text Marian Stere.
  5. Regia artistica: Silvia  Ionescu, regizor la TVR
  6. Prezentare festival:Alexandra Velniciuc

Nu in ultimul rand, in recital vor evolua detinatorii  trofeelor  de la editia X - 2012:  Miruna Gavris – Oradea,Trofeul de Aur; Mara Corlade – Piatra Neamt,Trofeul de Aur; Roxana Muresan-Oradea,Trofeul de Argint.

In ziua Galei festivalului, organizatorii vor acorda trei trofee: trofeul de platina; trofeul de aur; trofeul de argint.

De mentionat faptul ca, valoarea premiilor depaseste suma de 20.000 lei si vor fi   fiind acordate de: Consiliul Local si Primaria Navodari, Ministerul Educatiei Nationale, Consiliul Judetean Maramures si de Asociatia Delfinul de Aur.

Juriul festivalului va fi format din Viorica Pârja – ziarist, Viorela Filip – profesor, cantautor-textier, Catalina Chendea – inspector general MEN, Sergiu Scarlat - Director interimar Centrul Republican pentru Copii si Tineret“Artico”Chisinau,Republica Moldova, Bogdan Alexa-regizor si producator film, Silvia Ionescu-regizor TVR, Doina Bentu – director Palatul Copiilor Baia Mare – directorul  festivalului, Svetlana Strundhzev - Trixie Bulgaria, Mihai Alexandru –compozitor, Mihai Constantinescu – cantautor, compozitor, Nicolae Matei – primarul orasului  Navodari, Horia Moculescu – compozitor - presedintele juriului.

StarPress

 Da mai departe: