Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3557
Miercuri, 19 mai 2021
02:15:45

"Umanitatea a esuat. Rusine, rusine, rusine." Omagiul adus de un artist baietelului sirian inecat - FOTO - 07 Sep 2015

 
Artistul indian Sudarsan Pattnaik i-a adus un omagiu baietelului sirian in varsta de trei ani, care s-a inecat in Turcia, realizand o sculptura din nisip cu imaginea trupului acestuia, potrivit dailymail.co.uk.

 Aceasta sculptura din nisip, care a fost realizata de Sudarsan Pattnaik pe plaja din orasul indian Puri, se alatura miilor de omagii aduse in ultimele zile lui Aylan Kurdi, un baietel in varsta de trei ani, care a fost descoperit mort pe o plaja din Turcia, dupa ce ambarcatiunea cu care acesta si familia sa incercau sa ajunga in Grecia s-a scufundat. Alaturi de Aylan au decedat si mama acestuia, Rehan, in varsta de 35 de ani, si fratele sau, Galip, in varsta de cinci ani.

O fotografie tulburatoare cu imaginea lui Aylan Kurdi, adus pe tarmul turcesc de ape, a concentrat atentia lumii asupra valului de imigranti alimentat de razboi si lipsuri.

Artistul indian Sudarsan Pattnaik a recreat din nisip exact imaginea lui Aylan Kurdi, surprins intins cu fata in jos pe o plaja din Turcia.

Alaturi de sculptura realizata, Sudarsan Pattnaik a scris mesajul "Humanity washed ashore. SHAME SHAME SHAME..." (Umanitatea a esuat. Rusine Rusine Rusine, n.r.).

In social media, utilizatorii au creat numeroase opere de arta ca urmare a acestei tragedii, multe dintre acestea imaginandu-l pe baietelui sirian sub forma unui inger.

Sursa: MediafaxDa mai departe: