Emblema epocii strălucitoare a Constanţei, hotel Palace!

Amplasat în zona istorică a orasului, în apropiere de Portul Tomis, plaja Modern și faleza Cazinoului, hotelul de înaltă clasă pentru epoca sa, are o istorie interesantă.

Inaugurat în anul 1914, cu o suprafaţă de aproape 7000 mp, luxosul hotel Palace devenea la vremea sa, una dintre cele mai moderne unități de cazare din România.

Hotelul a apărut în urma contractului de concesiune a Cazinoului, încheiat de Primărie, cu baronul Edgar de Marçay, reprezentantul Societăţii Marilor Stabilimente.

În anul 1928, Societatea Marilor Stabilimente vinde hotelul avocatului Toma Boată, însă în timpul celui de-al doilea război mondial, acesta este rechiziţionat de nemţi, până în 1944.

După anul 1944, în luxosul hotel s-au instalat rușii, din 1957 - mecanizatorii agricoli, iar din anul 1964, devine imobil de locuit, însă din luxul de odinioară nu mai rămăseseră decât pereţii.

Începând cu anul 1972 i s-a redat calitatea de hotel şi restaurant cu pretenţii. Astăzi, hotelul Palace este scos la vânzare de către proprietarii cărora le-a fost restituit.