Proiect cultural „Arderi Arhaice/Arderi Experimentale”

În perioada 27-29 mai a.c., cursanții clasei de ceramică din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” vor participa la Proiectul cultural „Arderi Arhaice/Arderi Experimentale”.

Proiectul este coordonat de dr. în arte vizuale Florentin Sîrbu, este organizat de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și a fost inițiat de Secția Cultural Educativă.

Proiect cultural „Arderi Arhaice/Arderi Experimentale”

Desfășurat încă din anul 2017 la Muzeul de Istorie și Arheologie „Callatis” din Mangalia, împreună cu elevii clasei de ceramică, proiectul care a avut mare succes la public este un experiment ce urmărește reconstituirea fluxului tehnologic (construcție, decor, ardere, pasta ceramică), al unei arderi a vaselor din lut.

Proiect cultural „Arderi Arhaice/Arderi Experimentale”

Astfel, după succesul sesiunilor din anii anteriori, Proiectul „Arderi experimentale/Arderi arhaice”, se va organiza și anul acesta.  Proiectul reunește cursanți ai clasei de ceramică din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și se va desfașura  la  Uniunea Artiștilor Plastici din Constanța.

Alături de Florentin Sîrbu, dr. în arte vizuale, profesor al catedrei de Arte Vizuale din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și președinte al Uniunii Artiștilor Plastici Filiala Constanța 1, cursanții vor desfășura procesul de  reconstituire al unei arderi arhaice în perioada  27-29 mai a.c..

Tot procesul tehnologic de ardere al lucrărilor din ceramică într-o instalație de ardere cu combustibil lemnos, va fi supravegheat de coordonatorul proiectului, Dr. Florentin Sîrbu.

.Proiect cultural „Arderi Arhaice/Arderi Experimentale”