INSP: Persoanele care consumă carne crudă sau gătită insuficient sunt la risc de trichineloză
Persoanele care consumă carne crudă sau gătită insuficient sunt la risc de trichineloză, au atenţionat joi reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică.
Potrivit specialiştilor, chiar şi consumul unei cantităţi mici de carne crudă, cum ar fi gustatul preparatelor din carne pe parcursul prelucrării, poate să pună persoanele la risc.
Trichineloza (cunoscută şi ca trichinoză) este o boală infecţioasă determinată de larve ale unor viermi paraziţi.
"Oamenii se îmbolnăvesc de tric...
Sursa articol: https://www.agerpres.ro/sanatate/2024/12/12/insp-persoanele-care-consuma-carne-cruda-sau-gatita-insuficient-sunt-la-risc-de-trichineloza--1402540
Sursa articol: https://www.agerpres.ro/sanatate/2024/12/12/insp-persoanele-care-consuma-carne-cruda-sau-gatita-insuficient-sunt-la-risc-de-trichineloza--1402540