campinonatul national de oina junioare

Junioarele in varsta de 14, 16 si 18 ani, din cadrul a patru cluburi sportive, au intrat, astazi, in marea competitie a Campionatului National de Oina, jocul sportiv traditional romanesc!

S-a dat startul Campionatului National de Oina junioareS-a dat startul Campionatului National de Oina junioare

Evenimentul sportiv se desfasoara pe stadionul municipal din Ramnicu Sarat, judetul Buzau, si se va derula pe o perioada de trei zile consecutiv.

Deschiderea oficiala a Campionatului National de Oina  - junioare I, II, III, in aer liber, a debutat cu un frumos spectacol folcloric, caruia i-a urmat prima zi de competitie.

S-a dat startul Campionatului National de Oina junioareS-a dat startul Campionatului National de Oina junioare

Astfel, in cele trei zile de competitie, junioarele se vor intrece in echipe de cate 11, avand si cate cinci rezerve/echipa.

Pe durata competitiei, participantele vor trebui sa isi dovedeasca abilitatile privind viteza buna de alergare, reflexele rapide in miscarile de autoaparare şi precizie in aruncarea si lovirea mingii cu un baston.

Jocul sportiv traditional romanesc – oina necesita calitati sportive complexe. Astfel ca, la finalul celor trei zile de competitie, unde vor fi prezenti trei arbitri, echipele de junioare care isi vor dovedi cel mai bine abilitatile sportive vor fi premiate pe masura.

S-a dat startul Campionatului National de Oina junioareS-a dat startul Campionatului National de Oina junioareS-a dat startul Campionatului National de Oina junioareS-a dat startul Campionatului National de Oina junioare

Campionatul National de Oina – junioare I, II, III este organizat de catre Federatia Romana de Oina, sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei Romane, in colaborare cu Primaria Ramnicu Sarat, CJC Buzau și CSM Ramnicu Sarat.

Parteneri ai Campionatului National de Oina junioare: Ministerul Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Roman, Directia Judeteana pentru Sport și Tineret Buzau.

Sponsori oficiali ai competitiei: Transgaz, OTP Bank, Tinmar Energy, Tedi, La Ana Mica, Kelme Romania, Casa Veche, Carul cu Flori, Terasa Parc.

Intrarea pe stadion, la Campionatul National de Oina junioare este libera.