Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3761
Miercuri, 8 decembrie 2021
07:36:47

Buna - Vestire a Maicii Domnului, inceputul mantuirii crestinilor - 25 Mar 2013

 

Astazi, 25 martie, toti crestinii sarbatoresc „Vestirea Nasterii Domnului”, moment in care Maria a fost chemata sa-l zamisleasca pe Fiul lui Dumnezeu, devenind astfel Nascatoare de Dumnezeu. Semnificatia zilei de astazi reprezinta inceputul mantuirii noastre .

Buna - Vestire reprezinta momentul in care Arhanghelul Gavril s-a aratat Fecioarei Maria si a vestit-o ca va naste pe Fiul lui Dumnezeu, dar si momentul revenirii la viata a naturii amortite peste iarna.

In traditia populara, Buna-Vestire se mai numeste si Blagovestenie sau Ziua pasarilor si celebreaza, inceputul mantuirii crestinilor, fiind prima sarbatoare inchinata Fecioarei Maria.

Superstitii de Bunavestire

Traditia spune ca, daca in aceasta zi este vreme frumoasa, anul va fi bun, iar daca pana la amiaza va ploua, iar apoi va fi frumos, anul va avea o toamna lunga.

In fiecare an, pe data de 25 martie se facea un foc mare in ograda pentru a se incalzi ingerii, iar langa foc se puneau paine, apa ai sare pentru ca ingerii sa poata manca si sa bea, iar apoi acestea erau date de pomana, pentru a avea spor si sanatate.

Tot in aceasta zi, se spune ca nimeni nu trebuie sa se certe! Cine se cearta astazi, face un mare pacat si va avea necazuri tot anul. Deci, macar astazi, incercati sa fiti intelegatori si iertatori!

De asemenea, se mai spune ca de Buna-Vestire nu trebuie sa plecati de acasa fara bani sau nemancati, iar daca auziti cantand cucul trebuie sa aruncati un ban in directia pasarii, pentru a va aduce noroc tot anul.

Astazi este dezlegare la peste, iar pentru a fi sanatosi tot restul anului, se spune ca trebuie sa mancati peste.

Senior editor Mihaela FRONIDa mai departe: