Amenajarea plajelor din statiunea Mamaia

În vederea organizării de către Administrația Națională ”Apele Române” în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România a unui concurs internațional de soluții pentru viitoarea amenajare a plajelor din Mamaia, atât constănțenii, cât și turiștii sunt invitați să participe până pe 10 iunie 2022 la completarea următoarelor chestionare, care fac parte dintr-un amplu proces de consultare publică cu cetățenii.

În cadrul acestui proces, pe lângă demersul curent, vor avea loc și mese rotunde cu actorii locali, menite să alinieze direcțiile temei de proiectare cu nevoile viitorilor utilizatori.

Administrația Națională ”Apele Române” subliniază cu acest prilej faptul că etapa consultărilor publice este un pas esențial în definirea nevoilor viitorului proiect.

Amenajarea plajelor din statiunea Mamaia

Stimularea în acest mod a dezbaterii publice încă din prima fază a dezvoltării proiectului rafinează identificarea nevoilor viitorilor utilizatori și crește șansele ca soluția aleasă să răspundă în mod creativ și realist la nevoile comunității.

Ca primă etapă în procesul de consultare publică amintit mai sus, atât constănțenii, cât și turiștii sunt invitați să participe la completarea a câte un chestionar electronic dedicat.

Aceste chestionare își propun să răspundă unor întrebări generale cu privire la felul în care acest nou proiect de amploare ar putea deservi atât locuitorii, cât și utilizatorii de sezon înainte de a se intra în detaliile tehnice ale proiectării sale.

Întrebările chestionarelor urmăresc să contureze profilul viitoarei amenajări a plajelor din Mamaia, de la dotările pe care acestea ar trebui să le aibă (zone de relaxare, spații pentru copii, porțiuni de vegetație, spații pentru activități nautice, unități de alimentație publică etc) la importanța pe care o are plaja în viața localnicilor și a turiștilor.

Deoarece se bazează exclusiv pe calitatea soluțiilor propuse, concursurile au rezultate cu valoare ridicată pentru utilizatori, crescând calitatea generală a spațiului public și a fondului construit.

Atribuirea contractelor publice prin concurs de soluții este modalitatea cea mai sigură de inițiere și derulare a proiectelor ample de infrastructură și amenajare a spațiului public.

Chestionarul dedicat LOCALNICILOR poate fi completat online la link-ul:  https://forms.gle/dFLgCoerkmd5JQh88

Chestionarul dedicat TURISTILOR poate fi completat online la link-ul:  https://forms.gle/68tiWP6DYQ3ppva37

Detalii despre viitoarea amenajare a Litoralului Mamaia și despre următoarele etape ale proiectului veți găsi aici: https://oar.archi/concursuri/oar/litoral-mamaia-a-n-apele-romane/