Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3347
Miercuri, 21 octombrie 2020
07:11:29

ZIUA PARINTILOR DE INGERI! 08 IUNIE 2014 - 05 Jun 2014

 

Si in acest an, copilasii plecati prea devreme dintre noi, vor avea parte de o zi numai a lor, marcata de Organizatia E.M.M.A. prin ZIUA PARINTILOR DE INGERI, unicul eveniment din Romania, dar si cel mai mare din lume, de acest gen, dedicat memoriei copiilor.

Aflat la a saptea editie, evenimentul se va desfasura  simultan in cel putin zece orase din tara si patru din strainatate (Anglia, Franta si Germania), duminica, 8 iunie, incepand cu 17.30.  

Părinţii, apropiatii acestora si sustinatorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment, vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, in toate orasele, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire.

In Bucuresti, evenimentul se desfasoara in Parcul IOR, intrarea dinspre intersectia strazilor Baba Novac si Campia Libertatii.

„Credem ca aceasta schimbare marcheaza o noua etapa in evolutia Organizatiei E.M.M.A. Este timpul sa devenim mai vizibili in ochii opiniei publice. Incet, incet lumea incepe sa inteleaga care este rolul si misiunea noastra, sa priveasca cu alti ochi Parintii de Ingeri si, prin alegerea unei locatii deschise publicului larg, am dorit sa oferim tuturor posibilitatea sa fie mai aproape de noi, mai usor. Ca in fiecare an, si anul acesta încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie. Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască. Este un moment emoţionant care alină la gandul că pot face asta, pentru copilul plecat prea curand de lângă ei! Din proprie experienţă ştiu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o vorbă bună, spusă cu sinceritate, poate face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte încercările vieţii", a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A.

Ora de incepere pentru toate evenimentele din tara va fi 17.30

 In cazul in care vremea va fi rea, este posibil ca momentul lansarii baloanelor, sa se devanseze, lucru care se va stabili in functie de conditiile meteo, din fiecare locatie.

Locatiile de desfasurare a evenimentului sunt:

BUCURESTI – Parcul IOR (intrarea dinspre intersectia strazilor Campia Libertatii cu Baba Novac)

BRASOV – Pracul Central Titulescu

BUZAU – Parcul Crang

CONSTANTA –Parcul Tabacarie (in spate la City Park Mall)

DEJ – Parcul mic din Piata Bobalna

GALATI –Biserica Sfantul Mina

PETROSANI– Parcul Carol Schreter

PITESTI - Parcul Primariei, cu sprijinul Asociatiei „Sprijin pentru viata”

SATU MARE – Piata Libertatii (in fata statuii Vasile Lucaciu)

SIBIU – Parcul Sub Arini (la statuia lui Mihai Eminescu)

TIMISOARA – Parcul Crucii

Pentru mai multe informaţii puteti scrie pe [email protected]

Organizatia E.M.M.A. - Eternul Miracol Materna Alinare este o organizatie neguvernamentala non-profit, neafiliata politic sau religios, a carei activitate se desfasoara pe baza de voluntariat si care sprijina familiile ce trec prin drama pierderii unui copil si, in mod special, pe cele care isi pierd copilul inainte ca acesta sa se nasca, durerea fiind cel mai putin inteleasa.

E.M.M.A. este prima si singura organizatie din Romania care vine in ajutorul acestor mame, acestor familii, insa  pentru o mai buna reusita, E.M.M.A. are nevoie de sprijin de orice fel si din partea oricui doreste si are puterea de a-i sustine demersurile, fie ca e persoana fizica sau juridica.

De aceea, sunt bineveniti si toti aceia care nu au pierdut un copil și care isi doresc sa ajute Parintii de Ingeri.

StarPress / Sursa foto Bianca Brad vreaudreptate.roDa mai departe: