Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3347
Miercuri, 21 octombrie 2020
07:58:55

ZIUA MONDIALĂ FĂRĂ TUTUN - 30 May 2014

 

În fiecare an la data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii celebrează  ZIUA MONDIALĂ FĂRĂ TUTUN, subliniind riscurile de sănătate asociate consumului de tutun şi promovând politicile sociale de reducere a consumului.

Potrivit reprezentanților Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Constanţa, scopul  cel mai important  pentru marcarea acestei zile este de a contribui la protejarea generaţiilor prezente şi viitoare, nu numai din punct de vedere al consecinţelor medicale, dar şi al celor sociale, de mediu şi economice datorate consumului de tutun dar şi fumatului pasiv.

Agenţia Naţională Antidrog, ca instituţie cu rol integrator al politicilor publice antidrog, prin intermediul CPECA Constanta, va desfăşura activităţi de informare – sensibilizare – conştientizare în mediul preuniversitar şi universitar, precum şi în comunitate, activităţi de petrecere a timpului liber, de formare de abilităţi în scopul creşterii influenţei factorilor de protecţie şi scăderii influenţei factorilor de risc, subscrise temei propuse de OMS, cu logo-ul ,,Accize mai mari la tutun, mai puține decese și boli!”.

La nivel global, consumul de tutun omoară anual aproape 6 milioane de oameni, din care 600 de mii sunt nefumători, expuşi fumatului pasiv.

Este important să luăm atitudine deoarece se va ajunge până în anul 2030 la o creştere a mortalităţii de la 6 milioane la 8 milioane de oameni în fiecare an, în special din ţările cu venituri mici şi medii, potrivit CPECA Constanta.

StarPressDa mai departe: