Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3761
Miercuri, 8 decembrie 2021
08:10:49

Vasul de croaziera “Silver Spirit” acosteaza in Portul Constanta - 01 Jul 2013

 

Astazi, 01 iulie, soseste, in Portul Constanta, vasul de croaziera “Silver Spirit”, operata de compania italiana “Silversea Cruises”. Potrivit Asociatiei de Promovare Litoral – Delta Dunarii (ALDD), “Silver Spirit” este cel mai nou vas de croaziera al companiei Silversea, avand o capacitate de 886 de persoane, dintre care, 540 sunt pasageri si 346 este personalul navei.

Nava este formata din 11 deck-uri, avand mai multe restaurante si baruri, un club privat, o zona de spa de 8.300 mp, o piscina interioara si patru piscine exterioare.

In anul 2013, Silver Spirit si-a inceput traseul de croaziere in Caraibe, Canalul Panama, Mexic, Polinezia Franceza, Kiribati, Hawai, continuand cu Marea Mediterana, Insulele Grecesti, Atena, Istanbul si porturile din zona Marii Negre.

Croaziera in porturile de la Marea Neagra a inceput in data de 26 iunie, cu imbarcare din Yalta, urmand porturi precum: Sevastopol, Odessa, Constanta si  Nesebar.

Cei peste 400 de turisti aflati la bordul navei “Silver Spirit” care debarca astazi in portul turistic Constanta, vor vizita aceasta destinatie in intervalul orar 8:00 – 21:00.

Agentiile de turism au precizat ca cele mai solicitate excursii si tururi locale pentru care au optat turistii de pe nava de pasageri “Silver Spirit” sunt: croaziera in Delta Dunarii cu pranz pescaresc inclus, excursie la cetatea Histria, croaziera si pranz pe Insula Ovidiu, calarie la herghelia  Mangalia, o zi in Bucuresti,  si nu in ultimul rand, turul orasului Constanta cu vizitarea principalelor atractii si shopping, potrivit ALDD.

”Turismul de croaziera cu nave de pasageri in portul Constanta s-a dezvoltat semnificativ in ultimii doi ani, fiind o nisa cu un potential foarte important pe care Asociatia Litoral – Delta Dunarii, Portul Constanta si autoritatile locale si-au concentrat atentia in ultimii ani, avand in acest moment rezultate excelente. Anul trecut, acest segment a inregistrat o crestere exponentiala, de 43% fata de 2011, cu un total de 34.000 turisti, tendinta de crestere pastrandu-se si in 2013. Chiar daca suntem constienti ca mai sunt aspecte de imbunatatit, privind infrastructura turistica (suplimentarea panotajelor turistice si a indicatoarelor turistice in mai multe limbi de circulatie internationala, etc.) sau imbogatirea ofertei serviciilor si facilitatilor in terminalul de pasageri Constanta, putem totusi spune ca portul turistic Constanta devine o destinatie din ce in ce mai apreciata si ceruta de turistii care aleg croazierele pe Marea Neagra si nu numai”, a declarat Corina Martin, Presedinte Asociatia Litoral – Delta Dunarii.

StarPressDa mai departe: