Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3355
Miercuri, 28 octombrie 2020
00:49:21

UNATC anunta infiintarea Centrului International de Cercetare si Educatie in Tehnologii Inovativ-Creative-CINETic - 24 Aug 2014

 

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” Bucuresti (UNATC) anunță deschiderea proiectului „Centrul International de Cercetare si Educatie in Tehnologii Creative – CINETic”, în data de 27 august 2014, ora 12, la Sala Berlogea a UNATC din str. Matei Voievod, nr 75-77, sector 2, Bucuresti, et. 1.

Proiectul este cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finanţare incheiat cu Ministerul Educatiei Nationale in calitate de Organism Intermediar (OI), in numele si pentru Ministerul Fondurilor Europene in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” (POS CCE).  

Valoarea totala a proiectului este de 39.546.495 lei,  din care asistenţa financiara nerambursabila este de 35.000.000 lei, aproximativ 8 milioane de euro.

Conform Ghidului de finantare, UNATC nu cofinanteaza acest proiect, intreaga suma fiind asigurata din Fondul European de Dezvoltare Regionala  si din Bugetul National.

Obiectivul proiectului il constituie infiintarea Centrului International de Cercetare si Educatie in Tehnologii Inovativ – Creative – CINETic, cu șase laboratoare dotate cu zece linii complexe de echipamente de cercetare stiintifica si zece tehnologii inovativ – creative de varf in domeniul audiovizualului:

  1. Laborator de Tehnici Digitale Creative in Cinematografie;
  2. Laborator de Interactiune Digitala Sunet Lumina;
  3. Laborator de Animatie Digitala;
  4. Laborator Design Decor Virtual si Realitate Augmentata;
  5. Laborator de Interactiune Digitala;
  6. Laborator de Dezvoltare Cognitiva si Psihologie Aplicata prin Experiente Imersive

Pentru infiintarea Centrului CINETic a fost achizitionata o cladire cu trei etaje, pe str Tudor Arghezi 3B (in spatele Teatrului National).

Prin proiect vor fi create si un numar de 12 locuri de munca in domeniul cercetarii, intr-un interval de 16 luni.

Infiintarea celor șase laboratoare si aparatura ce va fi achizitionata prin proiect vor crea incepand cu anul universitar 2015 - 2016 importante oportunitati de cercetare atat pentru studentii UNATC, cat si pentru cadrele didactice implicate in activitatea de cercetare.

La evenimentul care anunță deschiderea proiectului „Centrul International de Cercetare si Educatie in Tehnologii Creative – CINETic”, vor fi participa si Rector, prof.univ.dr. Adrian Titieni, Presedintele Senatului, prof.univ.dr. Laurentiu Damian, Prorector, conf. dr. Nicolae Mandea – director proiect,     Drd. Alexandru Berceanu – director adjunct proiect, Drd. Mariana Camarasan, Drd. Adriana Tran.

StarPress Da mai departe: