Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3347
Miercuri, 21 octombrie 2020
11:01:18

Scrisoare de protest, de 1 km, impotriva uciderii cainilor comunitari, inmanata Parlamentului European - 09 Apr 2014

 

In cadrul campaniei "Children for strays" (“Copiii protejeaza maidanezii”), initiata de Printesa Maja von Hohenzollern, a fost creata cea mai lunga scrisoare din istorie, de peste 1 km lungime, din care cca 150m au provenit de la copiii din Romania, potrivit lui Carmen Arsene, Presedintele Federatiei Nationale pentru Protectia Animalelor (FNPA).

La crearea scrisorii au participat mii de copii din 11 tari europene care au reprezentat imagini emotionante trimitand astfel Europei mesajul lor impotriva abandonarii, maltratarii si uciderii cainilor din Romania si cerand manifestarea unui comportament uman si compasional.

In urma studiului international „Making the Link” efectuat in Romania, sprijinit de catre universitati de prestigiu din Marea Britanie si SUA dar si de catre organizatii internationale si medii academice de profil din Europa si SUA s-a determinat ca 86% din copiii din Romania sunt dramatic traumatizati din cauza abuzurilor fata de animale pe care le vad in strada.

Potrivit lui Carmen Arsene, Printesa Maja von Hohenzollern, prezenta la Brussels pentru inmanarea scrisorii, a vorbit reprezentantilor Parlamentului European si a cerut stoparea imediata a uciderii in masa a cainilor fara stapan din Romania si introducerea orelor educationale de protectie a animalelor ca si activitate obligatorie in scoli.

Totodata, a solicitat controlul modului de cheltuire a fondurilor europene alocate Romaniei si stoparea de urgenta a acestora daca se constata ca au fost deturnate in scopul finantarii afacerilor derulate prin uciderea cainilor.

Printesa Maja von Hohenzollern a condamnat incalcarea de catre Romania a conventiei europene privind protectia animalelor, condamna atacurile impotriva iubitorilor de animale, ONG-urilor si adaposturilor acestora.

Printesa Maja von Hohenzollern a fost insotita de o delegatie formata din sapte copii si de reprezentantii unor asociatii germane incluzand “Tierhilfe Hoffnung” care sustine cel mai mare adapost de caini din lume, adapostul Smeura cu 4500 de caini.

Scrisoarea a fost inmanata europarlamentarului Othmar KARAS, Vicepresedintele Parlamentului European, europarlamentarului Pavel POC, Presedintele Intergrupului pentru bunastarea animalelor si europarlamentarului Janusz WOJCIECHOWSKI, Presedinte de onoare al Intergrupului pentru bunastarea animalelor si Vicepresedinte al Comisiei de agricultura din cadrul Parlamentului European.

StarPress / Foto: FNPADa mai departe: