Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3347
Miercuri, 21 octombrie 2020
07:53:01

Preseditele ANAT: “Desi bugetele sunt mai austere, romanii nu renunta la vacante!” - 18 Mar 2013

 

Editia de primavara a Targului de Turism (TTR) al Romaniei a inregistat prezenta a peste 275 de firme de profil, agentii de turism si tour-operatori, hoteluri si pensiuni, agentii de asigurari si banci, organizatori de congrese si turism de afaceri, organizatii patronale si asociatii profesionale, organizatii de promovare a turismului din strainatate, organizatii si institutii de promovare a regiunilor turistice din Romania, dar si prestatori de servicii de transport, de cazare si de agrement.

Editurile, institutii culturale, reprezentantii presei din domeniu si generaliste, bloggeri si scriitorii de turism au fost prezenti la eveniment, ca de fiecare data.

Din ofertele prezentate la targ nu au lipsit: turismul cultural, rural si de business, turismul de tratament/wellness/spa, destinatiile exotice, croazierele, turismul de aventura si cel religios, turismul medical,  etc.

Vizitatorii au arata un interes deosebit pentru ofertele speciale de tip early booking discounturile si reducerile instant booking fiind cele mai vanate.

Surprizele care s-au adaugat reducerilor de pana la 40%, i-au incurajat pe vizitatorii aflati la targ fie sa cumpere o vacanta, fie sa-si rezerve una.

Destinatiile interne cele mai vandute pentru primavara si vara acestui an au fost Litoralul, Delta Dunarii, statiunile montane si de agroturism, in timp ce destinatiile externe cele mai cerute au ramas cele din anii anteriori: Turcia, Grecia, Spania, Bulgaria. N-a lipsit nici interesul pentru destinatiile exotice si cosmopolite achizionate in regim de early-booking precum: Maldive, Dubai, Thailanda, Sri Lanka.

Bugetul mediu alocat de turisti pentru petrecerea vacantelor interne s-a situat intre 250-350 de euro de familie, in timp ce pentru deplasarile externe se aloca in medie  750-950 de euro de familie pentru o vacanta.

„Targurile de Turism sunt evenimentele cele mai asteptate din industrie, adevarate bucurii profesionale pentru operatorii acestui sector! Suntem multumiti sa constatam ca interesul pentru achizitionarea produselor turistice in regim de early booking, isi mentine trendul ascendent. Avem de-a face, in sfarsit, cu un produs matur, la a carui promovare pe piata romaneasca ANAT a contribuit semnificativ, dar si cu un public matur, care a inteles rostul achitionarii din timp a vacantelor prin intermediul agentiilor de turism si al consilierilor de calatorie avizati. Desi bugetele sunt mai austere decat in anii trecuti, romanii nu renunta la vacante, chiar daca perioadele de concediu s-au mai diminuat. Calatorind mai mult, au devenit mai exigenti si mult mai determinati sa incerce experiente si destinatii in premiera. Este un fapt care ne motiveaza pe noi, agentiile de turism, sa oferim produse turistice de la an la an mai variate, de nisa chiar, pentru a prilejui oricarui turist achizionarea vacantei dorite”, a declarat Lucia Morariu, presedinte ANAT.

Un program interesant si plin de culoare in cadrul TTR a fost sustinut de catre Asociatia Litoral Delta Dunarii, care a prezentat o avanpremiera a show-urilor si festivalurilor care se vor derula pe litoral in intervalul mai-septembrie 2013.

De asemenea, au fost prezentate produse turistice si oferte speciale de targ pentru Litoral si Delta Dunarii.

Peste 30.000 de vizitatori au trecut pragul celui mai mare targ de vacante din 2013, desfasurat intre 14-17 martie la Romexpo.

Targul de Turism al Romaniei este un eveniment organizat de ROMEXPO in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, ANAT, FPTR, OPTBR si ANTREC.

StarPressDa mai departe: