Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3272
Vineri, 7 august 2020
14:49:59

Lansare de carte: “MayDay” - despre viata lupilor de mare - 24 May 2013

 

“Si MAREA si OMUL au tainele lor. Nici MAREA, nici OMUL nu doresc ca acestea sa ramana ascunse pe vecie”. Acesta este motto-ul pe care Constantin Costache, comandant de cursa lunga, l-a ales pentru “MayDay”, cartea pe care el o caracterizeaza in cuvinte putine ca fiind “cartea unui marinar, cu si despre marinari.”

Astazi, 24 mai, incepand cu ora 18.00, la Libraria Carturesti din City Park Mall, va avea loc lansare cartii “MayDay” scrisa de Constantin Costache.

Prin cartea sa, autorul vorbeste despre oameni ale caror vieti sunt traite mai mult in larg, decat pe uscat, despre acei oameni aflati la carma gigantilor de fier care, uneori, devin vulnerabili in fata naturii, despre oameni de la care invatam ca pasiunea intrece pericolul!

Iata ce spune autorul despre “MayDay”:

<<Constanta a fost si va ramane orasul de la mare, orasul port, orasul marinarilor si cu toate acestea putini oameni stiu ce gandesc si ce traiesc marinarii . 

M-am obisnuit ca oamenii sa ma priveasca cu un amestec de admiratie si suspiciune atunci cand afla de preocuparea mea in ce priveste scrisul .

Unii ma intreaba: “Da, ce-ti veni?!”,  altii: “Cand mai ai timp si de asta?!”

Eu vreau ca emotiile si trairile marinarilor, din momentul in care se afla in mijlocul marii, sa fie cunoscute si de "pamanteni".

Ma straduiesc sa creez prin cuvinte imagini si intamplari care sa ramina in mintea cititorilor. Nu stiu daca cei ce vor citi “MayDay” vor retine cine a scris-o sau care sunt personajele, dar cred ca vor ramane cu cateva imagini pe care le vor purta dupa ei toata viata.>>

StarPressDa mai departe: