Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3356
Joi, 29 octombrie 2020
10:00:52

Cupa Regelui la oina, prima editie, castigata de Frontiera Tomis Constanta! (Foto) - 13 May 2013

 

Duminica, 12 mai 2013, incepand cu ora 9.30, s-a desfasurat pe Stadionul National de Rugby “ Arcul de Triumf”, prima editie a „Cupei Regelui” la oina, competitie la startul careia s-au aliniat cele mai bune trei echipe ale sezonului anterior al competitiilor organizate de Federatia Romana de Oina: Frontiera Tomis Constanta, campioana nationala, Straja Bucuresti – castigatoarea Cupei Federatiei si Biruinta Gheraesti – castigatoarea Cupei Satelor.

Evenimentul a fost un adevarat regal de oina pentru publicul bucurestean, prezent in numar foarte mare in tribune, toate cele trei echipe prestand un joc spectaculos, la cel mai inalt nivel.

Competitia desfasurata in sistem turneu simplu, fiecare cu fiecare, a fost o adevarata demonstratie de oina, cele trei echipe contribuind din plin la acest lucru.

Desi, oricare dintre cele trei combatante ar fi meritat sa castige competitia, ele aflandu-se la final la egalitate de puncte, Frontiera Tomis Constanta a fost declarata castigatoare a primei editii a Cupei Regelui, gratie unui punctaveraj mai bun.

Pe locul doi s-a clasat echipa Biruinta Gheraesti, iar pe locul trei Straja Bucuresti.

Federatia Romana de Oina sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I

Printre invitatii de onoare ai evenimentului s-a numarat Alteta Sa Regala Principele Nicolae. Dupa prezentarea echipelor si intonarea Imnului National al Romaniei si Imnului Casei Regale, Alteta Sa a dat startul oficial al competitiei.

La final Principele Nicolae a semnat tricourile de campioni, realizate special pentru acest eveniment de designerul Catalin Botezatu si a oficiat impreuna cu presedintele festivitatea de premiere.

Dupa inmanarea cupei de campioni, Alteta Sa Regala Principele Nicolae a participat, la invitatia jucatorilor echipei Frontiera Tomis Constata, in hora bucuriei pornita ad-hoc.

Federatia Romana de Oina se afla de curand sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I, Supercupa Romaniei la Oina fiind primul eveniment desfasurat sub aceste auspicii, totodata el fiind inclus in calendarul evenimentelor ce au marcat ziua de 10 Mai – Ziua Regalitatii.

Toti cei prezenti in tribunele Stadionului National de Rugby „Arcul de Triumf” au primit la intrate materiale ce prezentau regulile jocului de oina, in plus, evenimentul a fost insotit de comentarii in direct realizate cu sprijinul specialistilor in acest sport, astfel ca au putut sa se familiarizeze si sa inteleaga mai usor regulile si modul de desfasurare a partidelor de oina. 

Potrivit Federatiei Romane de Oina, competitia din acest an a avut loc la 114 ani de la desfasurarea primului Campionat National de Oina-  Bucuresti , 9 Mai 1899.

 

CUPA REGELUI LA OINA – Editia I – 12 mai 2013

Rezultate Cupa Regelui

  1. Biruinta Gheraesti – Straja Bucuresti :  16-18 (4-8)
  2. Biruinta Gheraesti – Frontiera Tomis Constanta : 17-16 (5-10)
  3. Frontiera Tomis Constanta – Straja Bucuresti : 15-9 (9-0)

Clasament final:

       

Loc

Echipa

Puncte

Punctaveraj

1

Frontiera Tomis Constanta

4p

31-26 (+5)

2

Biruinta Gheraesti

4p

32-33 (-1)

3

Straja Bucuresti

4p

27-31 (-4)

 

ORGANIZATORI:

-      FederatiaRomana de Oina sub InaltulPatronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I

-      MinisterulTineretuluisiSportului

PARTENERI:

-      Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

-      Banca Nationala a Romaniei

-      Federatia Romana de Rugby

-      Consiliul Judetean Constanta

-      Inspectoratul General al Jandarmeriei

-      Inspectoratul General al Politiei de Frontiera

-      C.S. Straja Bucuresti

StarPressDa mai departe: