Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3356
Joi, 29 octombrie 2020
10:41:49

Avanpremiera Festivalului Antic Tomis, la Targul de Turism al Romaniei (VIDEO) - 15 Mar 2013

 

Sambata, 16 martie a.c., va avea loc o avanpremiera a Festivalului Antic Tomis oferita vizitatorilor la Targul de Turism al Romaniei. Astfel, 15 daci si romani, membri ai Asociatiei de reconstituire istorica Terra Dacica Aeterna, echipati in costume antice autentice, vor defila intr-o parada istorica, incepand cu ora 13.00.

Mesagerii antici vor fi condusi de celebra gazda a primei editii a festivalului, Tomiris, regina Masagetilor, in persoana Corinei Martin, Presedintele Asociatiei Litoral – Delta Dunarii, care va purta de aceasta data coafura si machiajul Cleopatrei.

Dupa cum stiti, in perioada 14-17 martie 2013, Asociatia Litoral – Delta Dunarii participa la Targul de Turism al Romaniei (Bucuresti, Romexpo), editie la care litoralul romanesc si Delta Dunarii sunt destinatiile vedeta.

In cadrul acestui targ, Asociatia Litoral – Delta Dunarii promoveaza, alaturi de membrii sai, evenimentele organizate pentru deschiderea oficiala a sezonului - 01 Mai, cele mai importante evenimente ale sezonului estival 2013 de pe litoral (Fashion Tourism Summer Festival, Festivalul Antic Tomis, Festivalul Antic Callatis), si din Delta Dunarii (Raliul Deltei 2013), precum si ofertele speciale realizate pentru targul de turism.

Festivalul Antic Tomis, editia a doua – eveniment cultural-istoric si educativ care valorifica istoria si vestigiile antice specifice Dobrogei – va avea loc in perioada 16-18 August 2013, in zona Edificiului Roman cu Mozaic din Constanta.

Timp de trei zile, cei 150 de membri ai asociatiilor de reconstituire istorica din Romania, Polonia si Bulgaria vor readuce in Cetatea Tomis activitatile, obiceiurile si stilul de viata din atichitate, concepute astfel incat cei peste 10.000 de vizitatori asteptati la eveniment, sa aiba acces atat la informatie teoretica, cat si la sesiuni de experimentare directa si interactiva a artelor si mestesugurilor propuse in atelierele antice de ceramica, prelucrarea metalului, textile si vestimentatie, gastronomie, tehnica militara, pielarie, muzica si dans.

Sambata, 16 martie a.c., vizitatorii prezenti la standul Asociatiei Litoral – Delta Dunarii din Pavilionul C4 vor fi martorii unor demonstratii de lupta intre daci si romani si vor avea posibilitatea de a se fotografia cu echipamentul dac si roman.

StarPressDa mai departe: