Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3356
Joi, 29 octombrie 2020
09:56:45

ANAT are un nou presedinte - 17 Mar 2013

 

Vineri, 15 martie 2013, prin votul AGA, a fost desemnata o noua structura de conducere pentru ANAT. Astfel, Lucia Morariu a obtinut mandatul de presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania pentru perioada 2013-2015, fiind secondata de un nou Consiliu Director.

Lucia Morariu, proprietarul agentiei de turism Eximtur si fost secretar de stat pe turism in guvernarea Tariceanu, va fi incepand de vineri 15 martie, noul presedinte al ANAT, urmand sa o inlocuiasca pe Corina Martin, al carei mandat expira.

„La nivel mondial, industria de calatorii a inregistrat cea mai mare dinamica, iar Romania nu face exceptie. Este un fapt pe care noi, profesionistii din turism, il privim cu responsabilitate, intrucat necesita o piata matura si pregatita sa satisfaca asteptarile unor clienti exigenti. Acesta este motivul care m-a determinat sa candidez din nou la functia de presedinte al celui mai mare si puternic patronat din turism, intrucat consider ca a venit momentul sa generam solutii reale pentru problemele cu care industria de profil de confrunta.  Le multumesc colegilor din intreaga tara, pentru incredintarea unui nou mandat! 25 de grupuri de lucru si comisii reprezinta doar una dintre directiile strategice care vor defini activitatea ANAT in perioada urmatoare.  In viziunea mea, acestea vor fi adevarate laboratoare de dezbatere, analiza si creatie, menite sa genereze modele  valoroase pentru piata calatoriilor din Romania. Mandatul meu isi propune sa fie unul al eficientei si imi doresc instaurarea unui climat de parteneriat corect si constructiv, atat cu celelalte organizatii si asociatii din industria de turism cat si cu  autoritatea centrala de resort. Din noua postura voi actiona, cu sprijinul agentiilor membre, pentru ca piata calatoriilor din Romania sa fie dominata de transparenta, concurenta libera si loiala si etica in afaceri. Instaurarea unui asemenea comportament va genera beneficii atat pentru turistul roman care se va simti aparat, protejat si stimulat sa calatoreasca, cat si pentru antreprenorul care-si desfasoara activitatea cu respect fata de lege, si nu in ultimul rand, pentru statul roman care-si va incasa taxele si impozitele”, a declarat noul presedinte ANAT, Lucia Morariu.

Totodata, Lucia Morariu a dat asigurari ca ANAT va continua activitatea de informare si educare a publicul consumator de calatorii din Romania, prin intermediul mass-mediei, partener valoros in acest demers necesar.

La randul sau, Corina Martin, care a incheiat al doilea mandat consecutiv detinut in functia de presedinte al ANAT, cea mai mare asociatie patronala din turismul romanesc a declarat:

“Cadrul economic general in care mi-am exercitat cele doua mandate a fost puternic marcat de criza si dificultati in plan economic si social. Breasla noastra a trebuit sa faca fata provocarilor aduse de schimbare sub toate aspectele, s-o anticipeze, sa se adapteze pietei si nevoilor clientilor deveniti din ce in ce mai exigenti, mai educati, cu asteptari mai mari.

Este motivul pentru care mandatul pe care-l inchei acum a sintetizat aceste necesare transformari in sloganul „o 9atitudine in turism !”, deviza sub care am actionat permanent, invitandu-mi colegii sa transforme acest indemn in realitate.

De aceea, am ales ca, in mandatele mele la conducerea ANAT, sa acord o atentie deosebita comunicarii, in mod transparent, a tuturor demersurilor pe care organizatia noastra le-a desfasurat in interes public. Ne-ati fost aliati de nadejde in acest demers, asa incat, prin alaturarea eforturilor si sustinerii voastre permanente, turismul romanesc si activitatea ANAT au ajuns de fiecare data in atentia consumatorilor de calatorii din Romania.

Nenumaratele dezbateri, articole, reportaje, interviuri, anchete, pe care le-ati dedicat acestui sector, care s-au alaturat evenimentelor semnificative din industrie si pe care le-ati mediatizat, ne-au ajutat enorm in misiunea noastra de a fi in slujba publicului, ajutandu-l sa-si cunoasca  drepturile si sa beneficieze de produse turistice variate si competitive.

In calitate de Presedinte al celorlalte doua organizatii importante din turismul romanesc pe care  le conduc inca de la initiere si infiintare, si anume Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului LITORAL-DELTA DUNARII si Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania ( F.A.P.T.), la a caror conducere am in continuare onoarea sa ma aflu - va raman, ca si pana acum, partener si prieten in demersul comun de a face din turism un sector economic respectat in Romania.

La ceas de bilant, odata cu predarea stafetei de Presedinte al ANAT, urez  mult succes noii structuri de conducere a ANAT care a fost aleasa vineri, 15 martie - Presedinte si Consiliu Director, si va indemn sa ne fiti in continuare parteneri si aliati in munca de educare si informare a publicului consumator de turism din Romania!

VA MULTUMESC, in numele meu personal si al ANAT, pentru tot ceea ce a insemnat colaborarea noastra, pentru ca, IMPREUNA, am construit!

StarPressDa mai departe: