Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3347
Miercuri, 21 octombrie 2020
10:14:08

Adopta si tu un delfin din Marea Neagra! - 27 May 2014

 

În contextul în care, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți delfini eșuează pe litoralul românesc din cauza plaselor de pescuit abandonate în mare, dar și a poluării excesive, Organizația Neguvernamentală Ecologistă Mare Nostrum vine în sprijinul îndrăgitelor mamifere marine și organizează, până la sfârșitul anului în curs, Campania națională “Adoptă un delfin”.

Acțiunea inițiată de Mare Nostrum a fost lansată prima dată în 2012 și face parte dintr-un program amplu de salvare a cetaceelor din Marea Neagră.

Astfel, toți cei care iubesc delfinii, au acum posibilitatea să adopte un delfin la distanță, cu o donație simbolică de 100 de lei pentru un an de zile sau 500 de lei pe viață, pentru persoanele fizice.

Persoanele juridice pot adopta un delfin prin donarea sumei de 500 lei pentru un an și 5.000 de lei pentru toată viața.

În urma donației, părintele adoptiv va primi un certificat de adopție și va fi sprijini, astfel, reproducerea acestei specii aflate în dificultate.

În anii precedenți 188 de delfini și-au găsit părinții adoptivi, 149 dintre ei pentru un an de zile, iar alți 39 pe viață.

Valoarea totală a donațiilor, în valoare de 39.000 lei, a fost direcționată pentru achiziționarea a 24 de dispozitive acustice, pentru foto-identificarea delfinilor din apele litoralului românesc, dar și pentru creșterea numărului de intervenții rapide, ajungând aproape de 50 în anul 2013.

Delfinii foto-identificați au fost incluși într-un catalog editat de Mare Nostrum, primind nume alese de părinții adoptivi, precum: Dolfi, Asi, Smiley, Hope, Coral sau Ciuci.

Din statisticile furnizate de Programul Monitorizarea și conservarea delfinilor de pe litoralul românesc al Mării Negre, pentru anul 2013, raport elaborat de ONG Mare Nostrum, numai anul trecut au fost înregistrate 65 de exemplare de cetacee eșuate la Marea Neagră. În 2012, numărul lor a fost aproape triplu – 177 de exemplare. De aceea, dorim  să continuăm și în acest an, programele de conservare a delfinilor de pe coasta Mării Negre, prin obținerea de fonduri directe în acest scop. Anul trecut campania națională s-a bucurat de un real succes, iar în acest an ne-am propus, cu ajutorul dumneavoastră, să investim și mai mult în măsuri care să vizeze reducerea eșuărilor”, a declarat directorul executiv al ONG Mare Nostrum, Mihaela Cândea.

Donația se poate face direct la sediul ONG Mare Nostrum din mun. Constanța, Bd. 1 Decembrie, nr. 3, bl. F17, sc. A, ap. 3 sau prin virament bancar: ING Bank: RO61INGB000099992351287, Beneficiar: ONG Mare Nostrum, Cod fiscal 7015190, specificând: Donație campania “Adoptă un delfin”.

StarPressDa mai departe: