Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3347
Miercuri, 21 octombrie 2020
10:26:29

MASTILE CALATOARE o demonstratie sensibila de auto-cunoastere! - 05 Sep 2014

 

In aceasta seara, 05 septembrie, pe o scena special amenajată pe plaja din statiunea Eforie Nord, 20 de copii și adolescenți hipoacuzici, purtători de implant cohlear își vor purta măștile călătoare în fața a sute de spectatori în ritmuri muzicale antrenante, însoțite de improvizație, teatru și mișcare.

Asociația Audiosofia anunță finalizarea proiectului „Jocul rupe masca tăcerii” dus la bun sfârșit cu sprijinul Fundației pentru Comunitate și MOL România.

Momentul va fi marcat printr-un spectacol de teatru intitulat MASTILE CALATOARE organizat de către Asociația Audiosofia.

Spectacolul se va desfășura în cadrul taberei naționale de implant cohlear la Eforie Nord, organizată de Asociația Ascultă viața și compania austriacă Med-El.

Spectacolul va fi o demonstrație autentică și sensibilă de spargere a barierelor, de auto-cunoaștere și depășire a propriilor limite, prin acceptarea imaginii de sine”, a declarat Magda Cernea, coordonatorul proiectului din partea Audiosofia.

Trupa de teatru va fi coordonată de o echipă de trei voluntari profesioniști în aplicarea tehnicilor de terapie prin joc și drama terapie.

Printre invitații speciali se află reprezentantul oficial al finanțatorului principal „Fundația pentru comunitate”, reprezentanți ai partenerilor de proiect: Asociația 'Ascultă viața', IFACF-ORL 'Prof. Dr. Dorin Hociotă', Asociația de terapie prin joc și dramaterapie din România' și reprezentați ai presei.

Pe parcursul celor nouă luni cât a durat proiectul „Jocul rupe masca tăcerii”, au participat 45 de copii și tineri hipoacuzici purtători de implant cohlear sau de aparate auditive convenționale și 81 de copii cu auz normal, cu vârste cuprinse între 4 și 20 de ani.

Metodele terapiei prin joc și drama terapiei au facilitat mijloacele de comunicare ale beneficiarilor acestui proiect, reușind să le stimuleze capacitatea și dorința de exprimare.

Spectacolul MASTILE CALATOARE va fi a treia provocare pentru acești tineri după cele două reprezentații teatrale de excepție pe care le-au susținut pe parcursul proiectului  - „Cele 4 elemente” și „In căutarea fericirii”.

Vă așteptăm să fiți alături de ei in aceasta seara, 5 septembrie, începând cu orele 18:00, pe plaja privată a Clubului Dunărea din Eforie Nord.

Dacă vremea va fi nefavorabilă, evenimentul va avea loc în sala de festivități a Complexului Dunărea (Str. Dunării — Eforie Nord).

StarPressDa mai departe: