Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3347
Miercuri, 21 octombrie 2020
11:09:42

„Apa este viata!” Concurs de pictura pentru elevii constanteni, de Ziua Mondiala a Apei - 17 Feb 2014

 

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie 1993, pentru prima dată, ca Zi Mondială a Apei, iar de atunci, Organizaţia Naţiunilor Unite stabilește anual o temă ce evidențiază probleme specifice referitoare la apa potabilă, în jurul căreia se desfăşoară acţiunile programate.

Astfel, an de an, ţările lumii îşi reunesc eforturile pentru a aminti oamenilor acestei planete importanţa şi ponderea pe care o are apa în viaţa fiecăruia.

Prin tema de anul acesta, Apa și energia, se trage un semnal de alarmă asupra creșterii consumului de apă și de energie, componente de bază ale vieții, creșterii economice și progresului uman.

Totodată, se evidențiază interdependența celor două resurse: producția de energie și distribuția acesteia necesită utilizarea resurselor de apă, și vice versa, aproximativ 8% din producția de energie globală este utilizată pentru pomparea, tratarea și transportul apei către consumatori, iar la final, pentru epurarea ei.

Apa și energia sunt poate cele mai mari provocări globale, actuale și viitoare, dacă ținem cont de de escaladarea cererii, accesul tot mai nesigur la resurse și, nu în ultimul rând, de necesitatea reducerii efectelor încălzirii globale.

Ca în fiecare an, S.C. RAJA S.A. Constanța sărbătorește ziua de 22 martie alături de copiii constănțeni având ca principal obiectiv conştientizarea generaţiei asupra rolului apei pentru viitorul omenirii și promovarea valenţelor educative în spiritul responsabilității față de mediu și resursele sale.

În cadrul acţiunilor dedicate Zilei Mondiale a Apei de anul acesta, S.C. RAJA S.A. împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează, în perioada februarie – martie a.c., Concursul de pictură, desen și graficăApa este viață!”.

Acesta se adresează tuturor elevilor claselor I-IV din școlile constănțene, care vor putea  expune, prin culoare, percepția lor asupra apei și a viitorului acesteia. 

Desenele copiilor, în format A4 sau A3, vor fi înscrise în concurs de către îndrumătorii de proiect din cadrul fiecărei școli participante până la data de 10 martie 2014, respectând regula de cele mai bune zece desene pentru fiecare unitate de învățământ.

O comisie de jurizare, formată din reprezentanți ai S.C RAJA S.A. și ai corpului didactic, ISJ, specializați în arte vizuale, va evalua toate lucrările primite și va decide câștigătorii, urmărind încadrarea în tema concursului, creativitatea şi originalitatea, dar și calitate artistică.

Cele mai apreciate lucrări vor fi expuse la Palatul Copiilor din Constanța, în perioada 15 -23 martie 2014,  dar și în cadrul unei galerii foto pe site-ul www.rajac.ro.

Vineri, 21 martie, în sala de festivități a Palatului Copiilor din Constanța, vor fi premiate cele mai bune lucrări, câștigătorii fiind recompensați cu premii atractive.

StarPressDa mai departe: