Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3346
Marti, 20 octombrie 2020
09:39:17

Un muzeu spectaculos dedicat sclaviei a fost deschis recent - 18 Aug 2015

 
Un nou muzeu si loc memorial in amintirea sclavilor si a luptelor lor pentru eliberare a fost deschis la Pointe-a-Pitre din Guadelupa, departament de peste mari al Frantei, informeaza agentia DPA.

Numit "Memorial ACTe", spectaculosul muzeu de 7.000 de metri patrati alcatuit dintr-un auditorium si mai multe spatii expozitionale a costat 85 de milioane de euro.

Muzeul detine sute de documente, filme, fotografii si lucrari de arta care prezinta implicarea Frantei in comertul cu sclavi incepand din secolul al XVII-lea pana in secolul al XIX-lea. Persoanele de culoare erau vandute atunci pentru a lucra pe plantatiile de trestie de zahar de pe insule.

Agentia DPA mentioneaza ca au existat obiectii cu privire la proiect, pe motive de cost si pentru ca arunca ceea ce unii considera o lumina nedorita asupra unui capitol intunecat din istoria Frantei.

Circa 290.000 de sclavi au fost adusi in Guadelupa intre secolele al XVII-lea si al XIX-lea, inainte ca sclavia sa fi fost abolita in Franta, in anul 1848, scrie DPA.

Sursa: AgerpresDa mai departe: