Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3272
Vineri, 7 august 2020
16:18:19

Un medicament REVOLUTIONAR impotriva unui anumit tip de cancer, autorizat in Uniunea Europeana - 25 Aug 2015

 
Comisia Europeana a autorizat fabricarea si comercializarea unui nou medicament pentru tratarea carcinomului bazocelular, o forma de cancer de piele, informeaza actusante.net.

Numit Odomzo, medicamentul este produs de compania Novartis si este destinat adultilor care sufera de acest tip de cancer si nu pot fi supusi interventiei chirurgicale sau radioterapiei.

Carcinomul bazocelular cutanat reprezinta 80 la suta dintre cazurile de cancer de piele care nu au legatura cu melanoamele. Numarul persoanelor afectate de acest tip de cancer este in crestere, ca urmare a imbatranirii populatiei, precum si a expunerii excesive la radiatii ultraviolete. Desi acest tip de cancer ajunge foarte rar la un stadiu avansat, sansele de vindecare au fost pana in prezent foarte limitate.

Odomzo a fost deja autorizat in mai multe tari, printre care Statele Unite ale Americii, Australia si Elvetia. Pe viitor, va putea fi comercializat si in cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, in Norvegia, Liechtenstein si Islanda.

Sursa: AgerpresDa mai departe: