Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3347
Miercuri, 21 octombrie 2020
07:00:39

Un ascensor spatial, proiectat de o companie canadiana - 18 Aug 2015

 
O companie canadiana a depus brevetul pentru construirea unui ascensor spatial, un turn inalt de 20 de kilometri care ar permite transportarea mai usoara a materialelor destinate explorarii spatiale, informeaza huffingtonpost.fr.

Brevetul a fost depus la autoritatile americane de compania canadiana Toth Technology, specializata in producerea de materiale destinate explorarii spatiale.

Potrivit proiectului, ascensorul spatial va avea o inaltime de 20 de kilometri, va fi construit din materiale pneumatice ranforsate si va permite transportarea marfurilor economisind 30% din carburantii folositi pentru lansarea rachetelor spatiale clasice.

Numit ThothX Tower, ascensorul va fi alimentat cu energie eoliana, furnizata de niste imense turbine instalate de-a lungul structurii sale.

Vehiculele spatiale - navete, capsule etc. - ar avea posibilitatea de a se plasa pe varful structurii, de unde vor fi incarcate materialele si unde vor putea sa se alimenteze cu combustibil.

Astronautii care vor pilota vehiculele spatiale vor fi transportati in varful liftului cu ajutorul unei nacele integrate in structura uriasa.

Edificiul va fi de 20 de ori mai inalt decat cel mai mare zgarie-nori construit, Burj Khalifa din Dubai, care are 828 de metri.

Potrivit autorilor proiectului, construirea ascensorului spatial ar trebui sa revolutioneze cucerirea spatiala. Ar putea fi folosit si in scopuri comerciale, precum si in turismul spatial.

Pana in prezent, insa, nu a fost stabilita o data a inceperii acestui proiect.

Sursa: MediafaxDa mai departe: