Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3355
Miercuri, 28 octombrie 2020
00:47:35

Primul medicament care are drept efect cresterea abilitatilor cognitive - 28 Aug 2015

 
O echipa de cercetatori de la Universitatile Harvard si Oxford au creat un medicament cu ajutorul caruia oamenii isi pot imbunatati abilitatile cognitive a?? luarea deciziilor, flexibilitate, memorie si creativitate.

Initial, pilula a fost conceputa pentru persoanele cu narcolepsie, dar in timp s-a constatat ca medicamentul Modafinil imbunatateste si capacitatea intelectuala. Cativa studenti l-au incercat deja, in ajun de examene.

Cercetatorii au analizat efectele Modafinil in perioada 1990-2014. Pana in prezent, au fost elaborate 24 de studii privind administrarea acestui medicament.

Efectul imbunatatirii abilitatilor cognitive ale participantilor la studiu a fost de necontestat.

Cele mai mari imbunatatiri s-au inregistrat in cazul in care se impunea luarea unei decizii responsabile sau planificarea unor sarcini.

Persoanele care au luat Modafinil au demonstrat o gandire mult mai flexibila si creativa. 70% dintre participanti nu au inregistrat niciun efect secundar dupa ce au luat acest medicament, in timp ce alti voluntari au acuzat insomnie, dureri de cap si dureri abdominale.

Autorii studiului au remarcat faptul ca oamenii carora li s-a administrat un placebo au avut aceleasi plangeri.

Inca nu se stie sigur daca efectul Modafinilului este de lunga durata si cat de mult poate fi luata pilula pentru a deveni mai inteligenti. La randul lor, comisiile de etica se intreaba daca este normal sa fie acceptat un medicament pentru imbunatatirea abilitatilor cognitive ale oamenilor care nu au defecte cognitive sau boli.

Pentru unele persoane, aceasta este o inselatorie pentru a trece mai usor examenele. Cu toate acestea, medicamentul este destul de popular in Marea Britanie. Unii dintre studentii de la Universitatea Oxford au beneficiat de efectele sale.

Oamenii de stiinta ne reamintesc ca, desi a fost creata pastila pentru imbunatatirea abilitatilor cognitive, acest lucru poate fi facut in mod traditional a?? prin citirea de carti, prin gandire, invatare si comunicare.

Sursa: RadorDa mai departe: