Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3347
Miercuri, 21 octombrie 2020
08:04:22

Panda nu sunt intotdeauna alb cu negru: un urs extrem de rar, gasit in muntii din China. FOTO + VIDEO - 17 Aug 2015

 
Cand va ganditi la un urs panda, va ganditi la alb si negru. Qi Lai este insa un urs panda extrem de special care i-a uimit pe oamenii de stiinta.

Qi Lai este un panda de culoare maronie - alba. Din 1985 au fost raportati doar cinci ursi panda cu aceasta combinatie de culori.

In varsta de cinci luni, el a fost gasit de cercetatori pe cand avea doua luni si era slab si singur intr-o rezervatie naturala din Munctii Qinling, din China, dupa ce mama sa a disparut, aparent in jungla.

Foto: KATHERINE FENG

Pentru a fi in siguranta, acestia l-au dus la un centru de reproductie si cercetare, unde a fost tratat cu medicamente si hranit cu lapte. De atunci el traieste la centru.

"Panda albi cu maroniu au fost observati doar in Muntii Qinling. Se crede ca culoarea alb - maronie are o baza genetica, un posibil rezultat al unei gene dublu recesive, o combinatie de gene sau o gena cu factor slabit", a afirmat Katherine Feng, un veterinar american care a mers l-a centrul din China si a fotografiat ursul.

Unii experti de la centru au sugerat ca blana maro ar putea avea, de asemenea, unele legaturi cu conditiile geografice si climatice unice ale zonei, declarand ca solul si apa din zona ar putea influenta pigmentii blanii acestor panda.

Oamenii de stiinta de la centrul afirma ca sunt necesare studii suplimentare pentru a descoperi misterul aparitiei ursilor panda cu maro si alb.

Ursul Qi Lai are aceiasi greutate si aceleasi obiceiuri precum ceilalti ursi panda cu blana alb-negru.

Populatia panda din Muntii Qinling este mica si izolata, cu o cifra estimata intre 200 si 300.

Mail OnlineDa mai departe: