Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3356
Joi, 29 octombrie 2020
10:37:19

Maica Tereza, calugarita care a primit Premiul Nobel pentru pace - 26 Aug 2015

 
La data de 26 august 1910, s-a nascut, la Skopje, capitala fostei Republici Iugoslave a Macedoniei, Maica Tereza (nume laic Agnes Gonxha Bojaxhiu), superioara a Congregatiei romano-catolice ''Surorile caritatii'', cu sediul la Calcutta. A primit Premiul Nobel pentru pace pe anul 1979 (m. 5 septembrie 1997)

 A ingrijit deopotriva saracii, bolnavii, orfanii si muribunzii timp de zeci de ani. A primit numeroase distinctii si premii pentru munca ei, cel mai important fiind Premiul Nobel pentru Pace, in anul 1979, iar dupa moarte a fost beatificata de catre Biserica Catolica pentru presupusele miracole pe care le facuse de-a lungul timpului. Este vorba despre Maica Tereza, calugarita catolica ce a facut istorie prin munca sa de o viata.

Maica Tereza s-a nascut intr-o familie de albanezi, in anul 1910, pe vreme Imperiului Otoman. Dupa moartea tatalui sau, atunci cand avea doar 8 ani, mama ei a crescut-o respectand strict religia romano-catolica. A fost fascinata inca de mica de povestea misionarilor si, la varsta de 18 ani, a decis sa urmeze si ea aceasta cale, asa ca a plecat de acasa si nu a mai reusit niciodata sa isi revada mama si sora.FOTO: Mediafax Foto/AFP    


Da mai departe: