Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3355
Miercuri, 28 octombrie 2020
00:56:02

Guvernele cer tot mai multe informatii despre conturile utilizatorilor retelei Twitter - 14 Aug 2015

 
Guvernele cer tot mai multe informatii despre conturile utilizatorilor retelei de socializare Twitter, potrivit unui raport de transparenta publicat marti de responsabilii platformei digitale, scrie portalul mashable.com.

Potrivit raportului, numarul cererilor exprimate de guverne privind informatiile despre conturile utilizatorilor Twitter a crescut cu aproximativ 52%, de la 2.871 in cea de-a doua parte a anului 2014 la 4.363 de cereri in prima jumatate a acestui an. Reteaua de socializare a dat curs unui procent de 58% din cererile exprimate.

Jeremy Kessel, manager pentru politicile juridice la nivel global ale retelei, a spus ca aceasta crestere este cea mai semnificativa cu care s-a confruntat pana in prezent reteaua Twitter.

Prin comparatie, serviciul digital de streaming Periscope a primit in aceeasi perioada 1.391 de cereri privind respectarea drepturilor de autor ale fisierelor incarcate, insa serviciul a fost lansat in luna martie.

Cele mai multe cereri adresate Twitter au venit din partea guvernului SUA (2.436), respectiv 56% din totalul celor exprimate, urmate de cererile venite din partea guvernelor nipon (425), turc (412), britanic (229), francez (139), indian (113) si spaniol (110). Celelalte state care apar in raportul de transparenta au formulat sub o suta de cereri. Raportul de transparenta al retelei Twitter centralizeaza cererile privind informatii despre datele utilizatorilor retelei de la guvernele statelor interesate de acest tip de informatii, necesare in desfasurarea unor verificari legate de anchete penale sau alte incalcari ale legilor tarilor respective. Raportul este bianual, vizand primele sase luni si cea de-a doua parte a anului.

Sursa: AgerpresDa mai departe: