Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3347
Miercuri, 21 octombrie 2020
10:52:07

Doi cosmonauti rusi au spalat geamurile SSI in timpul unei misiuni de sase ore - VIDEO - 14 Aug 2015

 
Cosmonautii rusi Ghenadi Padalka si Mihail Kornienko, de la Agentia spatiala din Rusia, au efectuat o misiune de lucru de aproximativ sase ore in afara Statiei Spatiale Internationale (ISS), informeaza Agentia spatiala americana (NASA) si EFE, citand date de la Centrul de Control al Zborurilor Spatiale de langa Moscova.

In timpul acestei a 188-a misiuni realizate in afara ISS, au fost instalate dispozitive care vor facilita miscarea echipajului in cursul unor viitoare misiuni in spatiu, a fost curatata fereastra modulului Zvezda, s-au efectuat modificari la sistemul de antene si au fost fotografiate parti din exteriorul partii rusesti a modulului. Totodata, s-a demontat un sistem experimental de masurare a unor parametri ai spatiului cosmic care a fost instalat in 2013 si urmeaza a fi retrimis catre Pamant.

Pentru Ghenadi Padalka, de 57 de ani, care este in prezent comandantul celei de-a 44a??misiuni a ISS, aceasta este cea de-a noua iesire in spatiu, in timp ce inginerul Mihail Kornienko, de 55 de ani, se afla la cea de-a doua experienta de acest gen.

Iesirea in spatiu a celor doi a fost supravegheata atent si din interiorul ISS, de catre ceilalti patru membri ai echipajului: americanii Kjell Lindgren si Scott Kelly, rusul Oleg Kononenko si japonezul Kimiya Yui.

Astronautul rus Ghenadi Padalka a ajuns la bordul ISS in 27 martie 2015 si va pleca spre casa in septembrie 2015, cand americanul Scott Kelly va prelua comanda pentru Expeditia 45.

Scott Kelly si Oleg Kornienko se afla pe ISS din 27 martie 2015 si vor reveni pe Pamant in martie 2016, ei efectuand, in premiera, o misiune cu durata de un an.

Statia Spatiala Internationala a?? un proiect de peste 100 de miliarde de dolari a?? se deplaseaza cu 27.000 de kilometri pe ora la o distanta de aproximativ 385 kilometri de Terra. Lansata in 1998, este rodul cooperarii dintre SUA, Rusia, Canada, Japonia si tarile din Agentia Spatiala Europeana (ESA). Formata din 11 module si uriase panouri solare, ISS gazduieste permanent, din anul 2000, echipaje umane la bordul sau. A fost vizitata de astronauti din 15 tari, scrie NASA.

Sursa: AgerpresDa mai departe: