Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3347
Miercuri, 21 octombrie 2020
08:05:59

De ce EVREII nu ar trebui sa se concentreze atat de mult pe Holocaust. Declaratia neasteptata a unei mari actrite - 26 Aug 2015

 
Actrita americana de origine israeliana Natalie Portman, detinatoare a unui Oscar pentru rolul principal din filmul 'Black Swan' ('Lebada neagra'), a criticat importanta excesiva acordata de evrei Holocaustului evreiesc prin comparatie cu alte atrocitati comise de-a lungul istoriei, scrie ziarul 'The Independent'.

Ea a facut aceste declaratii la Londra, la scurt timp dupa finalizarea filmului 'A Tale of Love and Darkness', o adaptare a romanului omonim semnat de scriitorul si jurnalistul Amos Oz, in care se relateaza despre crearea statului Israel. Pelicula, vorbita in limba ebraica, reprezinta debutul regizoral pentru Natalie Portman, care si joaca in acest lungmetraj.

'Noi, evreii, nu ar trebui sa ne concentram pe Holocaust', a afirmat ea. 'Intr-o maniera paranoica, evreii cred ca suntem singurele victime', a mai spus artista nascuta la Ierusalim in urma cu 34 de ani. Ea a emigrat, impreuna cu familia sa, in SUA pe cand avea numai 3 ani si in prezent locuieste in Franta cu sotul ei, balerinul francez Benjamin Millepied, care este coregraful Operei din Paris. Cei doi au un baiat de trei ani, Aleph.

'Cred ca o intrebare cu adevarat importanta pe care ar trebui sa si-o puna comunitatea evreiasca este legata de accentul pus pe Holocaust in educatie. Desigur, este un lucru important care trebuie reamintit si respectat', dar fara a neglija alte tragedii, a sustinut Natalie Portman, care a fost educata in scoli evreiesti. Din propria sa experienta, ea este de parere ca uciderea a 11 milioane de oameni in timpul Holocaustului nu este normal sa fie pusa mai presus de alte crime de acelasi gen.

Cineasta a explicat ca a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a vizitat un muzeu consacrat genocidului din Rwanda. 'Am fost socata pentru ca acest genocid se petrecea pe cand eu eram eleva. Invatam doar despre Holocaust si nu ni s-a amintit niciodata despre ceea ce se intampla chiar atunci' in acea tara africana, a adaugat ea.

'Sunt de parere ca trebuie acordata atentie pentru a se intelege ca ura exista in toate timpurile si impotriva tuturor tipurilor de oameni', a mentionat Natalie Portman, in opina careia 'aceasta cunoastere a lucrurilor trebuie folosita pentru a avea mai multa empatie cu cei care au suferit'.

Sursa: AgerpresDa mai departe: