Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3272
Vineri, 7 august 2020
14:51:45

Anuntul NASA despre ''asteroidul care ameninta Pamantul'' - VIDEO - 25 Aug 2015

 
Agentia spatiala americana (NASA) a dezmintit pe pagina sa web zvonul, devenit viral pe internet, conform caruia un asteroid ar urma sa se ciocneasca cu Pamantul, cel mai probabil in apropiere de Porto Rico, in intervalul 15-28 septembrie 2015, producand distrugeri in Mexic, in SUA, pe coasta Atlanticului si pe tarmul Golfului Mexic, precum si in America Centrala si de Sud.

'Nu exista nicio baza stiintifica a?? nici cel mai mic indiciu a?? ca un asteroid sau alt obiect ceresc se va lovi de Terra in acest interval de timp', a afirmat Paul Chodas, manager al departamentului pentru Obiecte din apropierea Pamantului din cadrul Jet Propulsion Laboratory (JET) al NASA din Pasadena, statul american California.

In realitate, observatiile realizate de NASA arata ca nu exista vreun asteroid sau vreo cometa care sa se ciocneasca cu planeta noastra in viitorul secol. Pentru toti asteroizii potential periculosi din acest punct de vedere, probabilitatea unui impact cu Terra este de mai putin de 0,01 % pentru urmatorii o suta de ani.

Departamentul pentru Obiecte din apropierea Pamantului din cadrul JET este un grup-cheie de cercetatori care colaboreaza cu astronomi si oameni de stiinta din intreaga lume care urmaresc cerul cu ajutorul telescoapelor pentru a descoperi asteroizi care ar putea afecta Terra si, totodata, pentru a previziona traiectoriile in spatiu ale unor asemenea corpuri ceresti.

'Daca ar exista vreun obiect suficient de mare pentru a provoca asemenea distrugeri in septembrie, l-am fi vazut deja', a asigurat Paul Chodas.

Zvonurile alarmiste total nefondate de acest gen nu sunt o noutate, fiind, se pare, o tema favorita pe internet, afirma NASA, reamintind ca in 2011 au circulat informatii despre asa-numita 'zi a judecatii finale' a cometei Elenin, care, de fapt, nu a reprezentat niciun risc real pentru Pamant. Apoi, au fost vehiculate date despre sfarsitul calendarului maya la 21 decembrie 2012, cand ar fi trebuit sa aiba loc sfarsitul lumii dupa o ciocnire catastrofala cu un asteroid.

Sursa: AgerpresDa mai departe: